Venind in intampinarea cerintelor clientilor ,  a sigurantei in circulatie si a pasagerilor, scoala de soferi  CCC ADMIS SRL a achizitionat un model de motocicleta  cu sistem de franare ABS.

În prezent, în condiţiile în care motocicliştii trebuie să frâneze cât mai repede posibil într-o situaţie critică, aceştia au de îndeplinit o sarcină dificilă. În cazul majorităţii modelelor de motociclete, aceştia trebuie în primul rând să acţioneze separat frâna de mână şi frâna de picior pentru a controla presiunea de frânare a roţilor din faţă şi din spate. După aceea, aceştia trebuie să prevină cu orice preţ blocarea roţilor.

Rezultatele unui studiu efectuat de Bosch în urma informaţiilor furnizate de GIDAS, cea mai mare bază de date germană cu statistici ale accidentelor, confirmă bănuielile specialiştilor germani: 47% dintre accidentele de motociclete sunt cauzate de frânări greşite sau ezitante. Sistemul de antiblocare la frânare ABS rezolvă această problemă, permiţând frânarea sigură prin prevenirea blocării roţilor.

Acest lucru poate împiedică o cădere şi reduce semnificativ distanţa de frânare. Din păcate, însă, puţine motociclete sunt dotate cu sisteme ABS. Dacă în Europa, încă din 2004, toate autovehiculele au fost echipate standard, din fabrică, cu sistemul ABS, numai 16 % din motocicletele noi, produse în 2010, au fost dotate cu ABS.

Category